0735.692.270, 0732.404.207luni pana vineri intre orele 9 si 16
Produse Bio»Articole»Totul despre extractul din frunze de maslin    

Totul despre extractul din frunze de maslin    

Printre produsele noastre preferate de la Comvita se numara extractul din frunze de maslin. Si probabil fiecaruia dintre noi ii este greu sa relationeze sau sa inteleaga compozitia deosebita a acestui produs, de vreme ce pare atat de departe, cultural vorbind, de noi.

Asadar, ce este extractul din frunze de maslin si cum ne poate ajuta?

Ca majoritatea produselor de la Comvita, extractul din frunze de maslin este un produs natural, extras, dupa cum ii spune si numele, din frunzele de maslin. Maslinul poate trai pana la 2000 de ani, iar „produsele” sale au fost folosite in sanatate inca din antichitate. Egiptenii si mediteraneenii foloseau frunzele de maslin pentru mai multe conditii medicale, incluzand aici inflectiile, febra sau durerea.

La inceputul secolului XX, cand stiinta evoluase suficient, cercetatorii au izolat oleuropeina din frunza de maslin. Se presupunea ca acest compus amar era cheia si detinatorul proprietatilor antioxidante. Teoria a fost confirmata ulterior de un cercetator olandez care a aratat ca acidul elenolic, unul din principalii compusi din oleuropeina, inhiba cresterea virusurilor, bacteriilor, fungilor si parazitilor.

Comvita cultiva maslini in mod natural, folosind vermicultura si irigarea cu apa curata. Frunzele sunt culese, iar tot procesul, pana la obtinerea produsului finit, se face in mediu controlat.

Recent, un studiu realizat de catre doua universitati australiene a aratat ca extractul din frunze de maslin proaspete, produs de Comvita, contine de 30 de ori mai multi antioxidanti decat cantitatea echivalenta de ulei de masline virgin, de calitatea cea mai inalta.

 

Pentru ce se recomanda extractul din frunze de maslin?

 

Asadar, odata stabilite beneficiile produsului si calitatea sa, cum si de ce il putem folosi? Majoritatea il folosesc pe tot timpul anului, pentru o stare de bine.

Cele mai comune cauze pentru care este recomandat extractul din frunze de maslin:

  • Pentru sustinerea imunitatii
  • Pentru preventia riscurilorcardiovasculare – studiile efectuate la Universitateaa din Reading au aratat ca tensiunea medie, plasma, colesterolul LDL si trigliceridele au scazut sesizabil, dupa ce pacientilor le-a fost administrat extract din frunze de maslin timp de sase saptamani.

 

De retinut!

Cateva intrebari sunt des adresate cunoscatorilor:

  • Se poate administra extract din frunze de maslin in paralel cu medicatia? – Noi sfatuim, in acest caz, consultarea medicului specialist, care va cunoaste tot istoricul medical.
  • Extractul din frunze de maslin contine gluten? – Nu, acesta nu contine, in nicio formula, gluten.
  • Cum se pastreaza extractul din frunze de maslin? – Nu este necesara pastrarea lui in frigider, insa va sfatuim sa il pastrati intr-un loc racoros, departe de razele soarelui.
  • Ce gust are? – Gustul amarui al frunzelor de maslin este „condimentat” de note dulci, pentru a obtine un gust aparte.

 

sursa foto: greenboutique.ro

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc. 

 

 

"Daca divinul creator a depus atat de mult efort pentru a ne oferi bucate atat de alese si de delicioase, trebuie sa depunem si noi efortul de a le servi bine si in mod ceremonios."
Fernand Point
© Copyright GreenBoutique.ro 2021. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: