0735.692.270, 0732.404.207luni pana vineri intre orele 9 si 16
Produse Bio»Articole»Un nou super aliment: mugurii de varza rosie

Un nou super aliment: mugurii de varza rosie

Va vorbeam si in trecut despre dragostea noastra pentru germinat, germinatoare si muguri de toate felurile. Astazi, stiinta ne da dreptate: un nou studiu ne arata ca mugurii de varza rosie pot fi considerati, cu usurinta, un superaliment.

 

Sa trecem direct la statistici: aparent, mugurii de varza rosie contin de 40 de ori mai multa vitamina E si de sase ori mai multa vitamina C (acid ascorbic) decat planta matura (adica decat varza rosie din salata). Cateva raceli bune prevenite, daca e sa fim optimisti.

 

„Microverdeturile” reprezinta noul trend in toate dezbaterile si studiile de alimentatie din ultima vreme. Recoltate la una sau la doua saptamani, aceste plante tinere vin cu multe beneficii, pe langa timpul castigat. Se spune despre ele ca previn depunerea de kilograme si ca reduc riscurile de dezvoltare a bolilor de inima.

 

Mugurii de varza rosie, in special, ajuta la optimizarea nivelurilor de colesterol si micsoreaza nivelul trigliceridelor din ficat, arata un studiu initiat de catre cercetatorii de la Universitatea din Maryland si publicat in The Journal of Agricultura land Food Chemistry.

 

In plus, s-a mai aratat in studiu, toti nutrientii care se gasesc in planta tanara sunt extrem de importanti pentru piele si ochi si au tot felul de beneficii asociate. La modul general, orice planta tanara – muguri – va avea cantitati insemnat mai mari de nutrienti si vitamine, comparativ cu planta matura.

  • Calitatea proteica a mai multor tipuri de plante creste semnificativ in perioada de inmugurire;
  • Vitaminele A, complexul de vitamine B, C si E sunt mai puternice in cazul plantelor germinate, uneori chiar cu 20%;
  • Uleiurile esentiale acide cresc si ele in perioada de germinare;

 

Plantele germinate se gasesc usor in comert, insa pretul poate reprezenta o problema. La fel si conditiile in care au fost depozitate. Vestea buna insa este ca puteti face acest lucru simplu, acasa, folosind un germinator. Va puteti creste „mini-plantele” preferate si le puteti avea oricand la indemana. In plus, va asigurati ca sunt 100% organice.

 

Varza rosie este bogata in L-glutamina, un amino acid care ajuta la repararea tesuturilor din intestine. Este recomanda astfel mai ales persoanelor care sufera de afectiuni digestive. La fel ca si varietatea sa verde, varza rosie poate fi fiarta, sotata sau fermentata.

Mugurii de varza rosie pot fi consumati in salate sau smoothie-uri. Nu gatiti mugurii de varza rosii sau orice alte seminte germinate, pentru ca isi vor pierde din puterea nutritiva.

 

sursa foto:pixabay

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc. 

"Speranta de viata ar creste daca legumele ar mirosi ca si baconul. "
Doug Larson
© Copyright GreenBoutique.ro 2022. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: