Prima pagina»Articole»Varianta sanatoasa a sarii de masa    
produse centifolia
ai un blog ? te asteptam in echipa noastra

Varianta sanatoasa a sarii de masa    

Daca inca folositi clasica sare de masa, ati putea sa va razganditi in cele ce urmeaza. Unul dintre cele mai populare sfaturi medicale? „Nu manca sarat”.

Cele doua pot fi cumva interconectate insa, ca de obicei, exista solutii alternative si sanatoase!

Si nu vorbim doar de gust. Ci si de ceea ce contine si ce NU contine aceasta sare! Sarea de Himalaya, caci despre ea este vorba, este unica prin proprietatile sale: savoare, puritate, valoare nutritionala. Este, de altfel, si preferata bucatarilor, pentru gustul deosebit.

Si, pana la urma, ce face aceasta sare atat de speciala?

 

Sare de masa vs. Sare de mare vs. Sare de Himalaya

Principalele diferente intre aceste tipuri de sare tin de gust, textura si felul in care au fost procesate. Atat sarea de mare, cat si sarea de Himalaya sunt vazute ca o alternativa sanatoasa a sarii de masa, insa exista diferente majore intre cele doua.

Sarea de Himalaya provine din depunerile unei mari, aflate acum la inaltime, in zone izolate. Pe de alta parte, sarea de mare provine din apa de mare si este obtinuta in urma procesului de evaporare al apei.

Asadar, sarea de mare este mai putin procesata, comparativ cu sarea de masa. Sarea de mare neprocesata poate contine minerale, spre deosebire de sarea de masa, provenita din mine subterane, intens procesata.

Tocmai mineralele prezente in sarea de mare ii dau gustul unic. Sarea de masa are, la modul general, iodina adaugata si diversi alti agenti.

In ceea ce priveste sarea de mare, ingrijoratoare este sursa de provenienta. Multe dintre apele planetei, mari si oceane, sunt tot mai poluate si contin substante precum mercur, dioxina, particule de plastic, chimicale toxice provenite din deversari petroliere.

Cand apa de mare se evapora, substantele poluante devin si mai concentrate si prezinta un risc asupra sanatatii noastre.

 

Originea unica a sarii de Himalaya

Sarea de Himalaya provine dintr-o mare secata in antichitate. Depozitele de sare au ramas conservate sub un strat de lava, timp de 200 de milioane de ani. Aceasta se intinde pe suprafete extinse, din China, Nepal, Pakistan, India, Afghanistan, Bhutan si Myanmar.

„Maturata” sub presiunea tectonica, sarea de Himalaya are o structura cristalina perfecta. Pentru ca nu este procesata, structura sa ramane intacta. Astfel, aceasta este absorbita rapid de corp, care se poate bucura de beneficiile sale minerale.

De preferat este sa alegeti sare de Himalaya minata manual, pentru a se interveni cat mai putin asupra structurii sale.

Acoperita de zapada si gheata timp de secole si minata la altitudine, in zone izolate, departe de surse de poluare, sarea de Himalaya nu contine impuritati. In plus, contine pana la 84 de minerale si elemente din marile preistorice. Aceleasi 84 de minerale care pot fi gasite si in corp. Acestea sunt esentiale pentru sanatatea oaselor, a inimii, a celulelor si a tesuturilor.

 

sursa foto: pixabay

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc. 

 

 

 

"Cel mai bun doctor ofera intotdeauna cat mai putine medicamente!"
Benjamin Franklin
© Copyright GreenBoutique.ro 2017. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: