0735.692.270, 0732.404.207luni pana vineri intre orele 9 si 16
Produse Bio»Articole»Yoga cea pentru toate simturile

Yoga cea pentru toate simturile

Beneficiile acestei discipline (deopotriva fizica si spirituala) sunt dovedite fara echivoc, mai ales in cazul femeilor - postura, flexibilitate, echilibru fizic, mental si emotional.
 
In functie de nivelul de pregatire, obiectivul propus si consecventa, lista de afectiuni ce pot fi ameliorate (sau tratate) cu succes prin intermediul yoga este aproape infinita.
 
Astazi insa va vom vorbi despre efectele exceptionale pe care yoga le are asupra unei provocari cu care ne confruntam multi dintre noi, frecvent si adesea cu ramificatii pe care le resimtim fara a identifica sursa. Numele acestei provocari este auto-acceptarea.
 
Maniera in care experimentam si lasam evenimentele si oamenii din jurul nostru sa ne influenteze starea de spirit este strans legata de echilibrul interior. Iar acesta este fundamental definit de capacitatea noastra de a ne accepta, complet si cu seninatate.
 
Va propunem mai jos un exercitiu simplu pentru atingerea acestei stari de imbratisare a sinelui - cu putina rabdare si asumare veti vedea efectele sale si cu siguranta veti dobandi o perspectiva mai linistita si deschisa asupra lumii si culorilor sale, diverse si surprinzatoare.
 
1. Pregatirea
Intindeti-va pe spate, cu genunchii flexati si talpile pe podea. Odihniti-va ambele maini pe abdomen, o palma deasupra buricului si cealalta imediat sub el.
Respirati adanc, lasandu-va stomacul liber sa se umfle atunci cand inspirati, pana cand miscarea sa va desparte degetele.

2. Identificati senzatiile traite
Observati senzatiile pe care le simtiti in abdomen. Incercati sa gasiti cuvinte care sa exprime aceste senzatii percepute chiar sub degetele voastre. Simtiti...goliciune? Disconfort? Incordare? Amorteala?
 
3. Constientizati-va nevoile
Intrebati-va catre ce nevoi trimit aceste senzatii percepute. Daca este vorba de goliciune poate ca aveti nevoie de mancare? Daca va simtiti incordati poate va trebuie un somn bun sau o iesire in natura? Sau poate aveti pur si simplu nevoie de o imbratisare sau o atingere calduroasa?
 
4. Observati-va propria reactie
Remarcati reactia instinctiva pe care o aveti fata de senzatiile si nevoile resimtite. Deveniti nervosi? Le respingeti sau le judecati aspru? Le ignorati in timp ce va concentrati asupra obligatiilor si programului vostru? Observati orice reactie, fara a o judeca, si apoi lasati-o sa treaca natural.
 
5. Actionati
Intrebati-va ce ati putea sa faceti pentru a raspunde nevoilor voastre de acum. In urmatoarele 3 minute sau 3 ore, ce ati putea face pentru a avea grija de voi? Sa mancati? Sa beti apa? Sa practicati un sport preferat? Sa sunati un prieten apropiat? Alegeti macar o actiune din lista de posibilitati si asigurati-va ca o indepliniti.


Felicitari! Ati facut un pas important catre o zona de echilibru fundamentala pentru bunastarea voastra!

 
In completare recomandam Amazing Grass pentru un plus de energie.
"Fericirea consta, in primul rand, in sanatate. "
George William Curtis
© Copyright GreenBoutique.ro 2022. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: